Az ember azt hinné, hogy ha valaki több ezer évnyi kínzás után kimászik a Pokolból, akkor másképp áll kicsit a világhoz.
Az optimistábbak azt mondanák, hogy a sok rossz élmény, a kínzások emléke és a végtelen kegyetlenség után a pozitív változás megtanítaná értékelni az élet apró örömeit is és békésebb, nyugodtabb személlyé tenni. A borúlátóbbak szerint ennyi idő bőven elég ahhoz, hogy megadja valaki magát a Pokol ördögi gonoszságának, megromoljon a lelke és olyan szinten válljon gonosszá, hogy senki ember fia nem különbözteti meg őt démontól.
Nem tudok és nem is akarok igazat adni egyik pártnak sem, mivel nekem egy harmadik utat kövezett ki a Sors.
A legtöbb ember, a halála után lemond mindenről és beletörődik abba, hogy az örökkévalóságot folyamatos kínzással és szenvedéssel kell eltöltenie. Megvallom eleinte én is így voltam vele, de szerencsémre számomra különösen kegyetlen bűntetést eszeltek ki odalent, ami hamar olyan célt tűzött ki elém, aminek a megvalósításához való ragaszkodás rendkívüli erőt adott nekem és ennek következtében képessé váltam elviselni azt a tortúrát, amin évezredeken keresztül kellett végigmennem.
Most pedig itt vagyok és újból Los Angeles utcáit róvom.
Egyesek biztos Isten kifürkészhetetlen útjainak tudnák be, hogy az első utam pont a korábbi börtönöm régi igazgatójához vezetett. El kell ismernem tényleg rendkívül gonosz humorérzékről tesz tanúbizonyságot, hogy Isten a saját lázadó fia útjába terelt, de szerencsémre az opportunizmusom nem hagytam a Pokolban. Nem fenyegetett a deportálás, de azért biztos ami biztos alapon kihagsúlyoztam Lucifer számára, hogy sokkal több hasznomat látja idefent, mint odalent. Cserébe csupán annyit kértem tőle, hogy terelje az utamba a Constantinet.
Úgy tűnik, hogy szavatartó a vén patás. Vagy lehet pusztán szimpla véletlen is dolog, de egy újabb éjjeli dorbézolás utáni hazaúton egy ismerős alak sziluettje bontakozik ki előttem, amint átvágok a sikátoron.
A Silk Cut semmivel össze nem téveszthető szaga, az a jellegzetes testtartás, a piszkosszőke haj. Emlékszem, hogy annak idején majd megőrültem azokért a kék szemért és bár kicsit megbarázdálta az idő, de az arcéle még mindig olyan, amiért egy-két ember eladná a lelkét.
Majdnem elkapnak a nosztalgikus emlékek, de meglátom, hogy mit visel és egyből a helyére billen a fejem.
Még az a jellegzetes liverpooli akcentus sem tud visszarángatni a srámjának csodálásához.
- Nem megyek én sehová. - lépek hozzá közelebb és rágyújtok egy szál dohányra
Hagyom az öngyújtót égni, hadd lássak csak, hogy nem valami rémlátomás áll előtte.
- Van az sokkal több is. - kurtítom tovább a kettőnk közti távolságot és kihívóan az arcába fújon a cigaretta füstjét -
Úgy hallom azóta is jó szokásod más holmijának einstadolása.Előre nyúlok a szabad kezemmel és révetegen megigazgatom a ballonkabátja, az ÉN kabátom gallérját.
- Mondd csak nem kínoz néha a bűntudat amiatt amit a saját céljaid eléréséért tettél másokkal?Heaven's a lie