A Hell Gate FRPG ötvözi a Lucifer hétköznapi, nyomozós, misztikus karakterdrámáját a Constantine okkult atmoszférájával, rendhagyó esszenciát biztosítva a játékosnak
Szabadon választható, bár elégett (illúziót alkalmazhat, ha lenne gyermeke, örökölné a színt)
Állapot:
Szabad
Mesélj rólam
Duma a pusztítás angyala. Jelenleg egy bukott angyal, nevének jelentése "Csend". Azért is kapta ezt a nevet, mert soha, senki nem hallotta beszélni, az Atyával is csak gondolati úton kommunikált testvérei szerint. Ő volt tehát a csend megtestesítője, de több a passzív némaságnál. Rettegett volt már a Mennyben is, hiszen sokan voltak, akik tudták, miféle feladatokat bíz rá az Isten. Mert az, aki teremt, az el is vehet...és ez utóbbinak eszköze volt Duma, a halálosztó. Azt a feladatot látta el, amely a legszentségtelenebb volt, ami tabu volt az angyalok számára - embereket ölt. Lelkeket vett el. Az Atya dühének végrehajtója volt. Legsötétebb feladatai közé tartozott az egyiptomi elsőszülöttek lemészárlása. Egészen a bukásáig a családja mondhatni alig ismerte. Nem beszélt, nem igen kereste mások társaságát vagy csak ritkán pl. Ramielét és Luciferét. Samael nagy égi lázadásakor azonban megtört a jég. Az elsők között lázadt fel az ez idáig teljesen nyugodtnak látszó Duma. És véleményének hangot is adott. Megelégelte szerepét, azokat a szörnyűségeket, amelyekre az Atya utasította, pont, mint bátyja, Lucifer. A némaságot is megelégelte, így megszegve az Apa akaratát, szólásra nyitotta a száját és a csatában a Fényhozó mellett harcolt, sok fivérét és nővérét rettentve meg azzal, hogy ellenségükké vált. A lázadás leverésének következtében ő is kitaszíttatott a Mennyből és az alvilágba zuhant, miközben szárnyai elégtek. A Pokolban a Pokol Hercege rangot kapta s viseli, ahogy korábban a Mennyben az angyalok, úgy a Pokolban a démonok és a többi bukott is tart baljós lényétől. Luciferrel jó kapcsolatot ápolt, de felelőtlennek tartotta, mikor az megelégelte a Király szerepét és csak úgy ott hagyta az Alvilágot. Mivel rögtön felismerte, mekkora veszélyt jelent ennek ténye, magához vette a Pokol Kulcsait és igyekszik rendet tartani ott, ahol szinte lehetetlen. Tekintélye és hidegsége, valamint híre elég jól kordában tartja a démonokat, de tudja, vékony jégen táncol és bármikor kitörhet egy pokoli forradalom vagy más katasztrófa.
Képesség: Szabadon választható, de kapcsolódjon a szerepköréhez
Szabadon választható, bár elégett (illúziót alkalmazhat, ha lenne gyermeke, örökölné a színt)
Állapot:
Szabad
Mesélj rólam
Én nem tudom, hogy lehetett az, hogy Neked ilyesmi a fejedben bármikor is megfordult, de lám. Nem tudom, hogy tényleg olyan szerelmes voltál anyámba, vagy csak tündérmesékkel akartak enyhíteni a lelkemen. Az viszont vitathatatlan tény, hogy van egy lányod. Én vagyok a lányod. Jóformán semmit nem tudok rólad, de ez a fentieket olvasva talán érthető is, viszont a tényen cseppet sem változtat.
// az etmben van szó rólad, és ha jössz, együtt is kitalálhatjuk, mi hogyan volt, csak gyere ^^ // Képesség: Szabadon választható, de kapcsolódjon a szerepköréhez