A Hell Gate FRPG ötvözi a Lucifer hétköznapi, nyomozós, misztikus karakterdrámáját a Constantine okkult atmoszférájával, rendhagyó esszenciát biztosítva a játékosnak
 
HomeHome  CalendarCalendar  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Multiváltó
Felhasználónév:


Jelszó:


Chatbox
Latest topics
by Lucinda Loft
Today at 20:44

by Tom Serafin
2019-01-20, 21:59

by Lucifer Morningstar
2019-01-20, 18:04

by Lucifer Morningstar
2019-01-20, 16:28

by John Constantine
2019-01-20, 14:51

by John Constantine
2019-01-20, 00:50

by John Constantine
2019-01-19, 23:24

by John Constantine
2019-01-19, 19:07

by Lucifer Morningstar
2019-01-18, 13:48

Top posting users this month
Lucifer Morningstar
 
Lucinda Loft
 
John Constantine
 
Ella Lopez
 
Tom Serafin
 
Mazikeen Smith
 
Admin
 
Chloe Decker
 
Ki van itt?
Jelenleg 5 felhasználó van itt :: 2 regisztrált, 0 rejtett és 3 vendég :: 1 Bot

John Constantine, Tom Serafin

A legtöbb felhasználó (13 fő) 2018-11-18, 20:26-kor volt itt.

Share | 
 

 Világleírások

Go down 
SzerzőÜzenet
Lucifer Morningstar
Admin
Lucifer Morningstar

Hozzászólások száma :
58
Join date :
2018. Aug. 14.
Tartózkodási hely :
Lux
Foglalkozás :
Bártulajdonos, civil tanácsadó a rendőrségnél

TémanyitásTárgy: Világleírások   2018-10-05, 01:04MENNY


A Mennyország az első dimenzió, amit Isten létre hozott. Ez az a világ, amelyben a családjával és az arra méltó, kiválasztott lelkekkel él. A Menny három részre osztható: Bronzváros, Ezüstváros és Aranytorony.
Ezen régiók körkörösen egymásba ágyazottak. A legtágabb és egyben legkülső, végtelen határt Bronzváros képezi. Itt honolnak azon emberi lelkek, akik életükkel kiérdemelték Isten bizalmát. Bronzváros kapuját hívják a halandó világban a Mennyország Kapujának és az elképzelésekkel szemben nem aranyból, hanem bronzból készült. Angyalok őrzik, így csupán az lépheti át a Mennyek küszöbét, akik isteni parancsra bebocsátást nyer. A város első ránézésre rendkívül hasonlít a Földre, az emberek által ismert világra. Így a szerencsések, haláluk után egy ismerős helyre kerülnek, azzal a különbséggel, hogy a Mennyben tökéletesség és harmónia uralkodik. Mivel a város határai a végtelenbe nyúlnak, így minden megtalálható itt, ami az üdvözült lelkek boldogsága lehet. Arra azonban tekintettel, hogy az örök életet élők lelkei a jutalmul kapott romolhatatlan testük templomában élnek tovább emberi szükségletek nélkül. Így tulajdonképpen hasonlóvá válnak az angyalokhoz, de még sem válnak azzá. Az emberek itt örökké tartó szeretetben és eufóriában élnek. Véget nem érő boldogságot és teljes elégedettséget éreznek. Vissza tértek ugyanis mennyei Atyjukhoz, akivel lelkük a születés előtt itt élt összhangban. Már ennek ténye elégedettséggel tölti el a polgárok lelkét, de szabad akaratuk révén azt tesznek, ami jól esik nekik. Egyesek a város szívében levő tavon keresztül nézik földi szeretteiket, mások sétálnak az erdőben vagy éppen moziba mennek. Ha az ember szívesen látogatna olyan helyre, ahová földi élete során nem juthatott el, erre is van mód, az adott célállomás mennyei megfelelőjét bizonyosan megleli a városban. Ehhez elég, ha arra a helyre gondol, hiszen Bronzváros határtalan, ezért gondolati teleportálással is képesek az itteniek utazni. Bár emberi tökéletlenségek már nem kötik a városlakókat, de az embereket megnyugtatják a megszokások, így vannak lakóépületek is, bár szükség valójában nem lenne rájuk. Ezek többnyire parkos területeken található, meleg otthonok, de határt csak az emberi kreativitás szabadhat, így bárhol és bármilyen házban élhet az egyén, ahogy csak kívánja. Ha valaki például magányos típus, hát nem kell lakóközösségben élnie. Mivel ez a város az igaz lelkek jutalma, ezért nem csak küllemében elégíti ki bármely emberi igényt, de a klímája terén is. Forró tengerpart és hűvös síparadicsom egyaránt teret nyer, ahogyan a nappalok és éjszakák váltakozása vagy éppen stagnálása is.
A város közepén található egy színezüst híd, ez vezet a következő városba, Ezüstvárosba, ami az angyalok hona. Bárki a kedvére utazhat a két város között, így kapura sincsen szükség, hiszen immáron az égiekkel lehetnek a szerencsés, jótét lelkek. Az angyalok városának határát, az átjáró Ezüstváros felőli oldalán két monumentális angyalszobor jelzi fehér kőből. Örök nappal uralkodik, szikrázó világosság, napkorong nélkül, hiszen maga Isten fényessége fürdeti fényárban a várost. Ez maga az Atya szeretete, minek okán kellemes melegségként érzékelhető. A látvány szemet gyönyörködtető: Ezüstfehér növényzet, kristály-szerű s többnyire füves. Jellemzőek a vízesések, csobogók, tavak és patakok. A városban különféle funkciót ellátó, egységesen fehér színű épületek is láthatók teraszokkal, oszlopokkal, kupolákkal, gótikus kapukkal és ablaknyílásokkal. Ilyenek például a hangverseny szentélyek vagy más, művészeteknek és főként égi muzsikának szentelt létesítmények vagy a harci képzést biztosító csarnokok. A lakóépületek jellemzően tágas vízcsepp alakúak, melyek szorosan egymáson és egymás mellett helyezkednek el, már-már össze olvadva. A különleges épületek gyűrűjétől közrefogva pedig ott magasodik Aranytorony, Isten székhelye, mit korábban hitvesével, a Teremtés Istennőjével osztott meg. Eme rendkívül kecses építmény oly magas, hogy nem látszik a teteje, s még az angyalok sem képesek olyan magasra szállni, hogy elérjék. Ha a Mindenható valamely angyalát szólítja, akkor a Torony belsejében, a pretóriumban történik meg ez a találkozás. De ez az égi palota megannyi szobát rejt még a tróntermen kívül. Ilyen különleges „terem” a főterem alatt húzódó Lélek Bölcső, ahol a még meg nem fogant emberek lelkei várakoznak, hogy eljöjjön az ő idejük s a palota alatt leszállhassanak a nekik kijelölt földi testükbe.

Felhívjuk a játékosok figyelmét, hogy lehetőség van halott (Mennylakó) karakterek alkotására, akár egy híres történelmi személy kijátszására is!

I'm headed straight for the Castle
They wanna make me their King
And there's an old man sitting on the throne. That's saying that I probably shouldn't be so mean. They’ve got the kingdom locked up. And there's an old man sitting on the throne. That's saying I should probably keep my pretty mouth shut. I'm headed straight for the castle.A hozzászólást Lucifer Morningstar összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb 2018-11-01, 15:29-kor.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Lucifer Morningstar
Admin
Lucifer Morningstar

Hozzászólások száma :
58
Join date :
2018. Aug. 14.
Tartózkodási hely :
Lux
Foglalkozás :
Bártulajdonos, civil tanácsadó a rendőrségnél

TémanyitásTárgy: Re: Világleírások   2018-11-01, 15:22POKOL


A Pokol a harmadik birodalom, amit Isten megalkotott. Eme dimenziót a haragjának, dühének és az emberiségben való csalódásának manifesztációja.
Halandó magától nem juthat be a Pokol Kapuján. És nem valószínű, hogy bárki józan ésszel ilyesmit áhítana. Belépni csak az tud, aki halálát követően az örök kárhozatra ítéltetik Isten parancsainak megszegéséért. Ellenben van alternatív módja is a Pokolra jutásnak: ha egy démon vagy maga a Sátán hurcol le valakit magával.
A Pokol egy monumentális, az érkezők nagy száma miatt folyamatosan táguló börtönvilág. Felépítését tekintve rendkívül heterogén. Négy nagy egységre bontható, melyek egy központi "magból" indulnak ki. A négy albirodalom, valamint a Pokol Kapuja és az innen eredő, végtelennek ható átvezető "folyosó", egy pentagramot adna ki felülnézetből, ha a sarokpontjaikat összekötjük. A pentagramot pedig a Semmi öleli körül, az Elemi Sötétség nyaldossa partjait.
A Pokol Kapuja egy hatalmas, szemmel láthatóan tömör és nehéz fémkapura emlékeztet, melyet elrettentő, eleven domborművek díszítenek. Ezek a mozgó alakok kínlódó lelkek és kárörvendő démonok művészi megformálásai, mint egy elő vetítik az érkező sorsát. Felette pedig a következő felirat olvasható:

“Oh my Lord take this soul
Lay me at the bottom of the river
The Devil has come to carry me home
Lay me at the bottom
The bottom of the river”

A Kaput kívül nem őrzik őrök, mert erre nincs is szükség. Ez itt az Első Bukott királysága, aki a mágia mesteri űzője - olyan varázslatok és bűbájok, valamint átkok védik hát a Kaput, amiket senki ember fia nem tudott eddig megtörni azok közül, akik Pokolba taszíttattak. Érdekes kérdést vet fel, hogy Constantine vajon ki tudna-e jutni, át tudna-e jutni a varázslatokon. Amint a kapu megnyílik, sötét félhomály köszönti az érkezőt, arcát hűvösség csapja meg és hamu-szerű pernye szállingózik. Az út a központi Vesztő Térre, a Pokol "magjába" fagyos, hosszadalmas és kétségbe ejtő. Zord északi szél támad ezen a részen olykor és különös, kísérteties hangok zaklatják fel első ízben a bűnöst. Ezt az utat - a Vezeklés Útját - a kárhozottnak magának kell megjárnia, nincs ki vezesse, legalább is ő maga úgy hiszi, magában van. Valójában a Pokol, mint egyfajta "tudat", irányítja az új elítéltet, a neki szánt hely felé. Ez a Pokol Öntudata, mi csak félig meddig tekinthető valós tudatosságnak, hiszen nem élőlényről, hanem egy dimenzióról beszélünk. Ha az elveszett lélek megérkezik a Térre, ott a Révész várja. Tévhitekkel ellentétben a Révész nem egy misztikus entitás, aki egy folyón segíti át a halandót a Túlvilágra, hanem egy démon, aki a Pokol központjából vezeti el a holtat a számára kijelölt helyre. Ez az Alvilág négy albirodalma közül kettő lehet: Örökéj vagy Tisztítótűz.

Örökéj
Örökéj a pentagram jobb alsó csúcsát képező világrész, ami az egyén személyes pokla. Ez három dolgot jelenthet:

Bűntudat
Egy részt a bűntudat kivetülése lehet, minek révén a bűnhődő lélek saját magát zárja el egy önkárhoztazó jelenésbe. Ez lehet egy konkrét emlék, ami nyomasztja az illetőt vagy egy fiktív szituáció, amivel önmagát marcangolhatja. A közös mindig az, hogy ezek ördögi körré válnak. Nincs kiút.

Egyedi pokol
Másrészt vannak emberek, akiknek konkrét elképzelésük van a saját kis poklukról. Ők képesek magukat öntudatlanul is bezárni ebbe a szörnyű fantáziaképbe.

Démoni csapda
Végül unatkozó vagy kevéssé unatkozó démonok szórakozási formája, hogy a bűnös lelket egy általuk kreált csapdába űzik, ami egyfajta rémálomként funkcionál. Hasonló tehát ahhoz, mint amit a saját bűntudata hatására tesz magával az emberi lélek, csak itt a démon irányít kénye-kedve szerint.

Örökéj nevét a végtelen éjszakáról kapta, ami erre az albirodalom jellemző. Feketeség és rideg kőépítmények labirintusa, ezek a személyre szabott cellák, melyek lengő fémajtaját megbűvölt láncok borítják, hogy a lélek még véletlenül se tévedhessen ki. E területen folyik továbbá az Akherón, az Örömtelen folyó, mely nyomasztó sírdogálást hallat a partja közelében. Vizét pedig a bűnösök könnye képezi. Aki túl közel merészkedik, vigasztalhatatlan letargiába zuhan.

Tisztítótűz
A Purgatórium a halandók naiv és pontatlan hite szerint egy harmadik hely, ahová az elhunyt lelke kerülhet a Menny és a Pokol után. Szerintük ide kerülnek azok, akik lelke nem elég tiszta ahhoz, hogy üdvözüljenek, de nem is olyan szennyes, hogy elkárhozzanak. A tisztítótűzben viszont megtisztulhatnak és a lélek tovább léphet a Mennyországba. Mindez azonban önáltatás. A Purgatórium, mint olyan, nem létezik. Az igazi Tisztítótűz a Pokol szerves része, mi több, legkegyetlenebb pontja, ahonnan a kárhozott lelkek sosem szabadulhatnak. Körül öleli a Phlegethón, az Égő nevet viselő folyó, amin csak az Ördög és démonai képesek átlépni sértetlenül. Víztükrét karmazsin lángnyelvek borítják, és elviselhetetlen hőséget áraszt, tűzgyűrűbe zárva a büntetésüket itt töltőket. A Tisztítótűz a kínzás központja, bele értve a testi-lelki kínt. Ez a birodalom tehát a gyötrelmek helye, ami kizárólag arra hivatott, hogy a kárhozottak szenvedését a végletekig fokozza s űzze. Minden halandó képzeletet felülmúló kínzóeszközök és kínzási módok várnak itt mindarra, aki megérdemli keserves büntetését. Ez az ördögi hely a pentagram bal alsó csúcsát képezi a Pokol felépítése alapján.

Hamuvár
A démonok és bukott angyalok hona, elhelyezkedését tekintve a pentagram jobb felső csúcsában található. A két alsó szárhoz képest magaslatnak tekinthető, ahol sűrű hamu hullik alá. Innen sodródik le, a Vezeklés Útjára a pernye. Ez az albirodalom szintén hatalmas és változatos. Keresztülszeli a területet a Kókütosz, azaz Jajgatás néven ismeretes elátkozott folyó. Ez a Pokol alsóbb bugyraiban vergődő, elkárhozott lelkek sikolyait továbbítja az alvilág lényeihez, hogy legyen egy kis zene a füleiknek, ha éppen nem a bűnösök büntetését végzik. Ez a folyó választja ketté a Bukottak és a démonok felségterületét. A medertől balra az angyalok vetették meg a lábukat, míg a szemközti oldalon Lucifer teremtményei. Samael testvérei önálló városállamhoz hasonlóan rendezkedtek be és megpróbáltak a körülményekhez képest hasonló életszínvonalat kialakítani, mint amihez otthonukban szoktak. Így az ő provinciájuk mint egy a mennybéli Ezüstváros pokoli megfelelője, torz tükörképe. Birtokukra sokszor Gyémántvárosként utalnak, ahonnan a pernyét és szürkületet egy mágikus kupolával képesek kizárni.
A démonok saját övezetüket nagyrészt saját ízlésük szerint alakítják, már amelyek képesek ilyen szintű mágiára. Több nagyobb egységre tagolódik vidékük, mivel a legerősebb pokolfajzatok külön „udvart” alakítottak ki maguknak, mint egy „birodalmat”, ahol – ha a Pokol Királya éppen nincs a közelben, természetesen – ők az urak. Várakat húztak fel maguknak és közvetlen környezetüket kedvükre formálják. A hatalmasságok területei jól elkülönülnek egymástól, de viszonyuk változó, egymás közt rivalizálnak és háborúznak is olykor. Ránézésre a pokoli teremtmények területe emlékeztet az emberi világ egy letűnt korból származó interpretációjára, de ezt mintha egy szürke függönyön keresztül szemlélnénk. Sűrű erdők és hol megbújt, hol kimagasló, masszív várak a jellemzőek, na és a nagy távolságok. E mellett azonban a démonok saját szórakoztatásukra már eddig is szép számmal hoztak létre különféle dolgokat, helyeket, épületeket és eszközöket.

Bíborhon
A Pokol legmagasabb pontja, a pentagram bal felső csúcsát képező térség, magának a Sátánnak a rezidenciája. Messze esik a Pokol többi részétől, még is jól láthatóan fölébe magasodik a messzeségben. Egy folyó csörgedezik arra, felfelé, színe a bíbor és a kátrány árnyalataiban játszik s neve a Sztüx, azaz Gyűlölt. A hegy tetején pedig egy hatalmas kastély áll, az Ördög palotája. Kívülről pompás, de zord. Két vörös Nap világítja meg, lidérces fényben úsztatva a Fényhozó lakhelyét. Belseje, mit nem sok szem pillanthatott meg ez idáig, káprázatos, művészi alkotásokkal teli. Az egyetlen dolog a Pokolban, ami szemet gyönyörködtetőnek mondhatni. De ez a palota csupán Lucifer osztályrésze, szépségét az itt lakók nem ismerhetik meg.

Az idő a Pokolban is telik. Csakhogy sokkal lassabban: Egy nap a Pokolban pusztán egyetlen perc a Földön.

Felhívjuk a játékosok figyelmét, hogy lehetőség van halott (Pokollakó) karakterek alkotására, akár egy híres történelmi személy kijátszására is! Pl. Dante, Nero stb


I'm headed straight for the Castle
They wanna make me their King
And there's an old man sitting on the throne. That's saying that I probably shouldn't be so mean. They’ve got the kingdom locked up. And there's an old man sitting on the throne. That's saying I should probably keep my pretty mouth shut. I'm headed straight for the castle.

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
 
Világleírások
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Hell Gate :: Információközpont :: A Tudás Fája-
Ugrás: